Ilustračné PHOTO: Európske Noviny/ Marco Németh

Viac ako polovica firiem únie inovuje podnikateľské procesy alebo produkty

Viac ako polovica všetkých firiem v Európskej únii (53 %) podľa prieskumu štatistického úradu Európskej únie Eurostat v rokoch 2018 až 2020 uskutočnila nejakú formu inovácie. Najviac podnikov, ktoré inovujú v oblasti produktov alebo podnikateľských procesov, bolo v Grécku (73 % zo všetkých firiem). Nasledovali Belgicko (71 %), Nemecko a Fínsko (zhodne 69 %) a Cyprus (66 %). Naopak, najmenej firiem, ktoré inovujú, bolo v Rumunsku (11 %), Lotyšsku (32 %), Maďarsku a Španielsku (zhodne 33 %) a v Poľsku (35 %). Podiel inovujúcich firiem na Slovensku bol podľa prieskumu tiež nízky, a to na úrovni 36,6 percenta. Eurostat o tom informoval v správe, ktorú zverejnil v piatok.

Najviac inovovali veľké podniky, ktoré majú viac ako 250 zamestnancov. V tomto segmente v rokoch 2018 až 2020 inovovalo 74 percent spoločností. V rámci stredných firiem od 50 do 249 zamestnancov inovovalo 60 percent podnikov. V segmente veľkých firiem 69 percent inovovalo podnikateľské procesy a 55 percent produkty. V rámci malých firiem, ktoré majú 10 až 49 zamestnancov, len necelých 40 percent inovovalo podnikateľské procesy a zhruba jedna štvrtina inovovala produkty.

Viac..  Ivan Štefanec: Slovenský startup získal 7,5 milióna eur od Európskej rady pre inovácie

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

M. Beňová: Európske investície do inovácií musia smerovať aj na Slovensko

Poslanci Európskeho parlamentu sa budú na úvod tohto týždňového plenárneho zasadnutia zaoberať aj podporou strategických …

Consent choices