dron
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Európska komisia zverejnila víziu ďalšieho rozvoja európskeho trhu s dronmi

Európska komisia v utorok prijala tzv. Stratégiu dronov 2.0, ktorá stanovuje víziu ďalšieho rozvoja európskeho trhu s dronmi. Ako referuje oficiálny web Komisie, stratégia stavia na bezpečnostnom rámci EÚ pre prevádzku a stanovovanie technických požiadaviek bezpilotných lietadiel, ktorý je celosvetovo najvyspelejší.

Nová stratégia taktiež stanovuje, ako môže Európa vykonávať rozsiahle komerčné operácie bezpilotných lietadiel a zároveň ponúkať nové príležitosti v tomto sektore.

Vďaka komplexnému regulačnému rámcu EÚ drony bezpečne lietali na európskom nebi státisíce hodín, napríklad pri prieskume infraštruktúry, monitorovaní únikov ropy alebo odbere vzoriek pôdy. Dobrý pokrok tiež dosahujú projekty týkajúce sa používania dronov na doručovanie zdravotníckych zásielok a lekárskych laboratórnych vzoriek.

Komisia teraz začne pracovať na 19 operačných, technických a finančných hlavných akciách stratégie s cieľom vybudovať správne regulačné a komerčné prostredie pre vzdušný priestor a trh s dronmi budúcnosti.

Viac..  Výrobky vyrobené nútenou prácou budú zakázané na jednotnom trhu EÚ

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

stihacka

Francúzi, Nemci a Španieli chcú vyvinúť európsku stíhačku budúcnosti

LE BOURGET – Francúzsko, Nemecko a Španielsko sa dohodli na vyvinutí spoločnej európskej stíhačky novej …

Consent choices