lekar, zdravie
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

EÚ prispeje ďalších 125 miliónov eur na zvýšenie dostupnosti zdravotníckej starostlivosti vo svete

Európska únia investuje ďalších 125 miliónov eur na posilnenie zdravotných systémov, najmä s cieľom zvýšiť všeobecnú dostupnosť zdravotníckej starostlivosti, prostredníctvom partnerského programu so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO). Program v stredu podpísala eurokomisárka pre medzinárodné partnerstvá Jutta Urpilainenová a generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus. Informovala o tom na svojej internetovej stránke Európska komisia.

Teší ma, že som dnes s doktorom Tedrosom potvrdila nový príspevok Európskej únie vo výške 125 miliónov eur na obdobie rokov 2023 až 2027 k nášmu Partnerstvu všeobecnej dostupnosti zdravotníckej starostlivosti. Ako pandémia ochorenia COVID-19 dramaticky ukázala, odolné zdravotnícke systémy a spravodlivý prístup k zdravotnej starostlivosti sú kľúčom k zabezpečeniu individuálneho zdravia a k efektívnemu manažovaniu hrozieb pre verejné zdravie,“ uviedla eurokomisárka Urpilainenová.

Viac..  Právo na opravu: jednoduchšie opravy ako lákavejšia možnosť pre spotrebiteľov

„Zdravie je základným ľudským právom a všeobecná dostupnosť zdravotníckej starostlivosti je rozhodujúca pre dosiahnutie tohto práva,“ generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Som vďačný Európskej únii za jej silné líderstvo a dlhodobý záväzok pomáhať svetu dosiahnuť všeobecnú dostupnosť zdravotníckej starostlivosti,“ dodal.

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

HERA A WHO sa dohodli na posilnení spolupráce

Úrad Európskej únie pre pripravenosť a reakcie na núdzové zdravotné situácie (HERA) a Centrum Svetovej …

Consent choices