Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union-EP.

Ivan Štefanec: Potravinová bezpečnosť, eurofondy a digitalizácia majú spoločnú cestu

Európsky parlament hostí mladých farmárov z celej Európy. Po skončení Európskeho kongresu mladých farmárov pokračujú ďalšie sprievodné aktivity. Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH), ktorý sa venoval podpore farmárov už aj v minulosti, v súvislosti s ich zastrašovaním, eurofondovou korupciou, či prepojením mafie s vysokopostavenými zástupcami štátu, pripomenul špeciálne postavenie mladých farmárov v oblasti potravinovej bezpečnosti.      

„Pojem mladí farmári sa dnes už netýka len poľnohospodárstva. Stojí za ním naša potravinová bezpečnosť v čase vojny, transparentné využívanie eurofondov, rozvoj vidieka a tiež digitalizácia. O tom ako pritiahnuť mladých do odvetvia poľnohospodárstva a ako im môžeme pomôcť eurofondami, budem diskutovať v Bratislave už tento piatok vo verejnej diskusii Budúcnosť slovenského poľnohospodárstva,“ vyjadril sa europoslanec.

Viac..  Nový írsky premiér chce na summite EÚ apelovať na uznanie palestínskeho štátu

O mam

Odporúčame pozrieť

I. Štefanec: Minister Takáč má farmárov počúvať, nie na nich podávať trestné oznámenia

Farmárske združenia pokračujú vo svojich protestoch pred ministerstvom pôdohospodárstva aj dnes. Minister pôdohospodárstva a rozvoja …

Consent choices