nicholsonova
Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /RE/. PHOTO: redakcia/red.

Ďuriš Nicholsonová: Smrť z oplašenia alebo keď chceš voliť, založ si stranu

Padá vláda. Môžeme si niečo želať. Napríklad to, aby sme už nikdy nemuseli počúvať takúto parlamentnú diskusiu:

1) Všetci v nej niečím strašia – návratom Fica, Pellegriniho, predčasnými voľbami, migrantmi, ktorí utekajú zo Slovenska, čo im nohy stačia a progresívnym pučom, ktorý zmení vaše dcéry na synov a synov na dcéry.
Tam vonku, pod hradným vrchom, sa pritom ľudia boja vysokých cien základných potravín, nedostupnosti bývania, boja sa toho, ako zvládnu zimu a niektorých straší aj tá hrozná vojna. Zdá sa, že po teflónovej národnej rade skutočné problémy ľudí stekajú ako kvapky vody a parlamentný egotrip si ide svoje.

2) Je smutné pozerať sa, ako obhajobu svojej vlastnej rúcajúcej sa vlády stavia premiér Heger na porovnávaní sa s neúspechmi Radičovej vlády. Úspešný premiér by odrecitoval vlastné úspechy, vlastné splnené sľuby a ciele, a nebál by sa priznať aj vlastné zlyhania. Sebareflexia a jedno prosté „PREPÁČTE“ by pritom mohlo zapôsobiť oveľa lepšie nie len na poslancov, ale najmä na občanov. Táto vláda je „PREPÁČTE“ dlžná nielen za (ne)zvládanie pandémie, energo-krízy, ale aj za M. Žilinku, ktorého nechala zruinovať ešte aj posledné pokusy o vysporiadanie sa s korupciou na najvyšších miestach.

3) Richard Sulík zvykol hovorievať, že najhoršia je smrť z oplašenia. A dnes je to práve SaS, ktorá sa zahrávaním s politologickými kalkulačkami oplašene chytila do vlastnej pasce a stráca kredit. Dnes nevie, prečo vlastne chcela vysloviť nedôveru vláde, vôbec nevie, čo má nasledovať. Malo to byť bu-bu-bu a je z toho otvorenie dverí a červený koberec pre Fica. Preferencie SaS sú teraz také nízke, že občanom nemôže sľúbiť alternatívu k súčasnej ani bývalej vláde. Richard, aký je teda plán pre demokratického voliča okrem toho, že ty chceš aspoň raz poraziť Matoviča vo fazuľkách?

Viac..  Europoslanec Jozef Mihál: Namiesto dane z cukru dovoľte predčasným dôchodcom pracovať

Dva dni sa pozeráme na divadlo naučených fráz. Jediní, ktorí si to užívajú, sú nevýrazní poslanci a poslankyne, na ktorých omylom začalo záležať: Kuffovci, Borguľa, Čepček, Taraba, Vorobelová…

Týmto jediným výhercom v poslaneckých ľaviciach blahoželám. A nám ostatným želám šťastnú ruku pri predčasných voľbách. Ja si napríklad budem musieť založiť stranu, aby som vedela, koho voliť 😉

Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /RE/.

O red

Odporúčame pozrieť

Sexuálne zneužívanie detí online: súčasné pravidlá predĺžené do apríla 2026

Európsky parlament v stredu podporil predĺženie výnimky z pravidiel EÚ o ochrane súkromia, ktorá uľahčuje …

Consent choices