nicholsonova
Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /RE/. PHOTO: European Union 2022.

Lucia Ďuriš Nicholsonová: Zapeklitá situácia, ktorá mi nedá spávať

V tom, čo sa stalo minulý týždeň, začínam mať chaos.

1) SaS chcela povaliť vládu a uspela. Hegerova vláda už len kúri a svieti. Aj to len v krízovom šetriacom režime. Tam sa scenár končí a zdá sa, že nikto nevie, čo ďalej.

2) Mali by byť predčasné voľby. Lenže SaS, ktorá zrušila Hegerovu vládu, ich odmieta, pretože by sa vrátil Fico. To predtým v SaS nevedeli? Nečítali prieskumy?

3) V júli by mali strany dostať od štátu peniaze za ostatné voľby, ide o milióny eur. Pellegrini nedostane nič, lebo Hlas neexistoval, Ficovi je to jedno – ešte mu zostalo z peňazí, ktoré si zarobil vlastnou hlavou. Ale ostatné strany tie peniaze zúfalo potrebujú – buď na kampaň alebo jednoducho preto, že sú to posledné peniaze, ktoré od štátu kedy uvidia. Akú veľkú úlohu zohrávajú peniaze v rozhodovaní politikov o predčasných voľbách?

Je to v skutku zapeklitá situácia, ktorá mi nedá spávať. Prestávam rozumieť krokom svojej alma mater strany, ktorá akoby vystriedala excel za piškvorky, rácio za oplašenosť. Celé to pred tými Vianocami skomplikovali. Ale čo tým vlastne získali?

Viac..  Sexuálne zneužívanie detí online: súčasné pravidlá predĺžené do apríla 2026

Myslela som si, že počas sviatkov vypnem, ale namiesto toho riešime zakladanie strany, beháme z jedného politického rokovania na druhé, pripravujeme sa na voľby, pričom nikto nevie, kedy budú.

Zapeklitá situácia, z ktorej vyťažil len ten Fico. A to mi nedá spávať. Mám z tejto neistoty veľmi neistý pocit. K tomu všetkému sa blížia Vianoce a ja namiesto zháňania darčekov naháňam odborníkov na školstvo a zdravotníctvo.
Ak mi aj nebudete vedieť odpovedať na všetky tie rečnícke otázky v texte, skúste aspoň poradiť, čo vám pomáha, aby ste sa dobre vyspali?

Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /RE/.

O red

Odporúčame pozrieť

Sexuálne zneužívanie detí online: súčasné pravidlá predĺžené do apríla 2026

Európsky parlament v stredu podporil predĺženie výnimky z pravidiel EÚ o ochrane súkromia, ktorá uľahčuje …

Consent choices