more
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Únia a Nórsko nadviazali spoluprácu v Severnom mori so Spojeným kráľovstvom

Európska únia v spolupráci s Nórskom podpísala v nedeľu so Spojeným kráľovstvom memorandum o porozumení, ktorým sa stanovuje rámec pre ich spoluprácu pri rozvoji obnoviteľnej energie na mori. Informuje o tom oficiálny web Európskej komisie.

Tá je stálym spolupredsedom iniciatívy North Seas Energy Cooperation (NSEC), ktorá podporuje rozvoj pobrežnej siete a potenciálu obnoviteľnej energie v regióne. Ide o dlhodobú energetickú prioritu EÚ a príslušných krajín – Belgicka, Dánska, Francúzska, Nemecka, Írska, Luxemburska, Holandska, Nórska a Švédska.

Memorandum o porozumení vytvára nový vzťah medzi NSEC a Spojeným kráľovstvom po brexite. „Podpísané memorandum poskytuje členom NSEC a Spojenému kráľovstvu základ pre spoluprácu v oblasti energetiky na mori. Vzhľadom na významný potenciál obnoviteľnej energie je táto spolupráca kľúčová na to, aby pomohla dosiahnuť naše spoločné ambície v oblasti obnoviteľnej energie na mori,“ povedala eurokomisárka pre energetiku Kadri Simsonová.

Viac..  EÚ a Nórsko sa dohodli na partnerstve v oblasti surovín a batérií

O mam

Odporúčame pozrieť

Schengen

Komisia vyzýva členské štáty, aby zintenzívnili schengenskú spoluprácu

Komisia prijala odporúčanie na zintenzívnenie spolupráce medzi členskými štátmi v schengenskom priestore. Je k nemu pripojená …

Consent choices