Robotník na stavbe. PHOTO: © European Union 2011 - EP

Stavebná výroba v Únii v októbri medziročne vzrástla o 2,4 %

Stavebná produkcia v eurozóne aj v celej Európskej únii (EÚ) v októbri medzimesačne podľa sezónne upravených údajov vzrástla zhodne o 1,3 percenta. Medziročne sa stavebná výroba v eurozóne v októbri zvýšila o 2,2 percenta a v rámci celej EÚ o 2,4 percenta. Vyplýva to z predbežného odhadu štatistického úradu Európskej únie Eurostat.

Na Slovensku stavebná produkcia v októbri medzimesačne vzrástla o 0,7 percenta, ale medziročne klesla o 0,1 percenta. V rámci členských krajín EÚ, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, bol medziročný pokles na Slovensku štvrtý najhorší. Viac stavebníctvo oproti októbru minulého roka oslabilo v Maďarsku (-20,1 %), Španielsku (-9,7 %) a Belgicku (-1,6 %). Medziročne stavebná výroba najviac vzrástla v Slovinsku (54,6 %), Rumunsku (34,4 %) a Poľsku (3,9 %).

Viac..  Poberatelia dôchodkov mimo EÚ musia do 15. apríla doručiť Potvrdenie o žití

Medzimesačne stavebníctvo najvýraznejšie vzrástlo v Slovinsku (8,5 %), Rumunsku (5,5 %) a v Poľsku (5 %). Medzimesačný pokles stavebnej produkcie nastal v Maďarsku (-1,8 %), Portugalsku a Fínsku (zhodne -0,7 %), Švédsku (-0,4 %) a v Španielsku (-0,3 %).

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Progresívni europoslanci Wiezik a Hojsík považujú hlasovanie NR SR za rozvrat základov ochrany životného prostredia a vylúčenie verejnosti z rozhodovania

Progresívne Slovensko vníma hlasovanie parlamentu za posledné dva dni ako rozvrat základov ochrany životného prostredia …

Consent choices