hojsik
Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2022.

Martin Hojsík: Budúci rok je potrebné riešiť závislosť od fosílnych palív

hojsík

Budúci rok poslanec Európskeho parlamentu, aktivista a odborník na životné prostredie Martin Hojsík očakáva, že európske spoločenstvo bude naďalej podporovať Ukrajinu voči ruskej zločinnej agresii. Dôležité bude pridať pri riešení príčin energetickej krízy a teda aj inflácie, čo znamená riešenie závislosti od fosílnych palív. Europoslanec takto zhodnotil výzvy roku 2023.

„Plánujem intenzívne pracovať a uchádzať sa o spravodajstvo pripravovaného európskeho zákona o ochrane pôdy, či životných podmienok hospodárskych zvierat. Naďalej sa budem venovať ochrane včiel a opeľovačov pred škodlivými pesticídmi,“ uviedol Hojsík s tým, že očakáva tiež posun v pripravovanej legislatíve k ukončeniu rodovo podmieneného násilia. „Verím, že Slovensko sa k tejto potrebnej legislatíve postaví s veľkou podporou,“ dodal europoslanec.

Podľa slovenských europoslancov by sa mala EÚ v nasledujúcom roku zaoberať najmä opatreniami na riešenie energetickej a inflačnej krízy, podporu hospodárskeho rastu a zamestnanosti a tiež na pomoc pre Ukrajinu. Ako informovala Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku, v uplynulom roku v činnosti Európskeho parlamentu a EÚ dominovala snaha pomôcť členským štátom vyrovnať sa s dôsledkami pandémie a opäť oživiť ich ekonomiky. Štáty tiež reagovali na ruskú agresiu na Ukrajine, s čím sa spája utečenecká a energetická kríza. Únia sa intenzívne usilovala o diverzifikáciu energetických zdrojov, zvýšenie strategickej autonómie a podporu ochrany EÚ.

Viac..  Jozef Mihál: Novinári musia mať slobodu, majiteľ nesmie zasahovať do ich práce

(SITA).

O red

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: Konečne budeme mať v EÚ jednotnú definíciu o tom, čo sú to sankcie

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Sankcie …

Consent choices