nevedalova
Katarína Roth Neveďalová, europoslankyňa /SMER-SD, SD/. Reprofoto: TV JOJ.

Katarína Roth Neveďalová: Pamätám si, keď v Národnej rade boli všetci k sebe slušní a priateľskí

Katarína Roth Neveďalová nahradila v Európskom parlamente zosnulého Miroslava Číža. Už raz v europarlamente bola, úplným nováčikom nie je. „Bola som europoslankyňou v rokoch 2009 až 2014,“ uviedla. Jej agendou bude tentokrát práca vo výbore pre medzinárodný obchod a taktiež spolupráca s Ruskou federáciou. „Boli to vlastne agendy, ktorým sa venoval aj môj predchodca, pán Číž,“ dodala Neveďalová.

Uviedla, že po štrnástich rokoch je rozdiel v Európskom parlamente citeľný. V minulosti bola dokonca vyhlásená za europoslankyňu roka. „Bolo to v roku 2010 a bolo to vyhlásené za oblasť mládež a vzdelávanie,“ priblížila. Ako poslankyňa Európskeho parlamentu pôsobila päť rokov, potom sa vrátila na Slovensko, kde pacovala nejaký čas na Úrade vlády, no aj ako poradkyňa podpredsedu vlády pre investície a regionálny rozvoj.

V Ranných novinách sa vyjadrila aj na aktuálnu politickú situáciu na Slovensku. „Pamätám si, keď NR SR bola miesto, kde boli všetci k sebe slušní, príjemní, milí a priateľskí. Aj napriek rozdielnym politickým názorom sa dokázali spolu porozprávať. Dnes je to viac škandalózne, viac osobné a útočné. Na európskej scéne sa to trocha odráža, no nie tak veľmi. Stále je to profesionálna úroveň,“ vyjadrila sa Neveďalová.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Opozícia znova útočí na Slovensko v Bruseli

Ďalšie informácie nájdete na www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Katarína Roth Neveďalová: Hlúpy populistický ťah potratmi

Možnosť vykonávanie interupcií patrí do rozhodovania členských štátov. Nie na pôdu europarlamentu pred voľbami. Nedávno …

Consent choices