nicholsonova
Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /RE/. PHOTO: FB LĎN.

Lucia Ďuriš Nicholsonová: Zastavme vyľudňovanie regiónov. Ničí to celú krajinu!

Viete o tom, že v Novej Sedlici už nezostal nikto, kto by starším pomohol odhrabať sneh? Všetci mladí sú buď v Bratislave alebo za hranicami Slovenska. Priemerný vek v našich dedinách je 50 rokov.

Mladých ľudí vyháňa z regiónov nedostatok príležitostí. Uspeje iba taký starosta, ktorému sa nehnusí chodiť každú chvíľu v predklone na ministerstvo vysvetľovať úradníkom, prečo potrebuje eurofondy na projekt. Lenže, postoj našich ministerstiev je taký, že radšej nechajú eurofondy prepadnúť, ako by ich mali dať regiónom. A potom sa čudujeme, že v našich regiónoch pomaly naozaj nič nie je – ani služby, ani príležitosti, ani podnikatelia a už ani produktívni ľudia.

A koaliční, alebo akí sú to vlastne politici, si na dôvažok v Ústave zabetónovali jeden volebný obvod, aby si ľudia z regiónov nemohli vyberať zo svojich zástupcov. Aké nízke!

Viac..  Kandidátnu listinu pre voľby do EP podalo 24 politických strán a jedna koalícia

V Jablku sme presvedčení, že regiónom treba vrátiť život, treba im dať viac kompetencií a viac peňazí, predovšetkým z eurofondov. Neexistuje jedno riešenie nadiktované z ministerstiev, ktoré by plošne vyriešilo problémy regiónov – lebo tie sú veľmi rôznorodé a každý región má iné potreby. Urobíme všetko pre to, aby regióny ekonomicky zosilneli a boli schopné napĺňať potreby ľudí, ktorí v nich chcú žiť.

Lucia Ďuriš Nicholsonová, europoslankyňa /RE/.

O red

Odporúčame pozrieť

vlajka

Eurobarometer ukazuje pozitívne vnímanie hospodárstva a kvality života v regiónoch EÚ

Komisia uverejnila rýchly prieskum Eurobarometra, ktorý sa uskutočnil na regionálnej úrovni a z ktorého vyplýva, že …

Consent choices