peniaze
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Únia pridala Rusko na zoznam daňových rajov

Európska únia (EÚ) zaradila Rusko na svoj zoznam „nespolupracujúcich jurisdikcií v oblasti daní“. Rada Európskej únie to oznámila v utorkovom vyhlásení, informuje spravodajský portál CNN.

Rusko na zoznam pridali v súvislosti s novou legislatívou, ktorú Kremeľ prijal v roku 2022 a je „v rozpore s kritériami dobrej daňovej správy“ uvedenými v kódexe správania EÚ. Rusko tiež podľa Rady „nesplnilo svoj záväzok riešiť škodlivé aspekty osobitného režimu pre medzinárodné holdingové spoločnosti“, pričom dialóg s Ruskom o zdaňovaní sa po jeho invázii na Ukrajinu zastavil.

Zoznam, ktorý prvý raz vytvorili v roku 2017, v súčasnosti obsahuje celkovo 16 jurisdikcií. Jeho cieľom je podľa EÚ „prispieť k pokračujúcemu úsiliu o podporu dobrej správy v oblasti daní na celom svete“.

Na zozname nespolupracujúcich jurisdikcií sú momentálne aj Americká Samoa, Anguilla, Bahamy, Britské Panenské ostrovy, Kostarika, Fidži, Guam, Marshallove ostrovy, Palau, Panama, Samoa, Trinidad a Tobago, ostrovy Turks a Caicos, Americké Panenské ostrovy a Vanuatu.

Viac..  EK vyplatila Ukrajine 4,5 miliardy eur preklenovacieho financovania v rámci Nástroja pre Ukrajinu

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Komisia navrhuje zvýšenie ciel na ruské a bieloruské obilné výrobky

Európska komisia navrhuje zvýšiť clá na dovoz obilnín, olejnín a odvodených produktov (ďalej len „obilné …

Consent choices