Zemetrasenie Turecko/Sýria. PHOTO: SITA/Igor Žiak/Horská záchranná služba

Po zemetrasení Únia Turecku doteraz poskytla humanitárnu pomoc za 5,5 milióna eur

Európska únia (EÚ) v reakcii na zemetrasenie, ktoré postihlo Turecko a Sýriu, doteraz Ankare poskytla humanitárnu pomoc v celkovej sume 5,5 milióna eur. Súčasťou tejto pomoci sú nové alokované financie v sume 3,2 milióna eur a viac ako 2,3 milióna eur presmerovaných fondov z existujúcich humanitárnych projektov. Informovala o tom v piatok Európska komisia (EK) na svojej internetovej stránke.

EK uviedla, že 18 členských štátov Európskej únie Turecku ponúklo milióny položiek, vrátane prístreškov, vykurovacích telies, generátorov, nábytku, zdravotníckeho vybavenia, hygienických balíčkov, potravín a teplého oblečenia. Z mechanizmu civilnej ochrany rescEU zo skladu v Rumunsku do Turecka prišlo dvetisíc stanov a osemtisíc lôžok a zo skladu vo Švédsku prepravujú 500 núdzových ubytovacích jednotiek, ktorých súčasťou je 2 500 postelí.

Pre Sýriu Európska únia zmobilizovala humanitárnu pomoc za 10 miliónov eur. Jej súčasťou sú novo alokované financie v objeme 3,7 milióna eur a viac ako šesť miliónov eur presmerovaných z existujúcich humanitárnych projektov. Dvanásť európskych krajín ponúklo obyvateľom Sýrie pomoc v naturáliách prostredníctvom Mechanizmu civilnej ochrany EÚ. Túto pomoc prepravujú cez libanonskú metropolu Bejrút a turecké mesto Gaziantep, v ktorých experti EÚ v oblasti civilnej ochrany pomáhajú koordinovať prichádzajúcu pomoc.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami
(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

Na gréckom ostrove Rhodos v pondelok otvorili nový terminál na špeciálny vízový program pre tureckých …

Consent choices