Novinári. PHOTO: © European Union 2018 - Source : EP

Vzdelávanie mladých európskych novinárov: Výzva na predkladanie ponúk

Európsky parlament spustil výzvu na predkladanie ponúk v oblasti realizácie programu odbornej prípravy pre mladých európskych novinárov na Slovensku.

Program odbornej prípravy Európskeho parlamentu pre mladých európskych novinárov bol dosiaľ spustený v ôsmich členských štátoch EÚ: v Belgicku, Bulharsku, Chorvátsku, Nemecku, Poľsku, Portugalsku, Španielsku a Taliansku. Táto iniciatíva sa aktuálne rozširuje do ďalších sedemnástich krajín EÚ vrátane Slovenska – okrem toho prichádza aj na Cyprus, do Českej republiky, Dánska, Estónska, Grécka, Holandska, Írska, Litvy, Lotyšska, Luxemburska, Maďarska, na Maltu, do Rakúska, Rumunska, Slovinska a Švédska.

Cieľom programu je prehĺbiť znalosti mladých novinárov o fungovaní Európskej únie a o záležitostiach EÚ a umožniť im tak lepšie informovať svojich čitateľov, poslucháčov či divákov o dianí v Únii.

Výzva na predkladanie ponúk je určená pre miestne hospodárske subjekty s preukázateľnými skúsenosťami v mediálnej oblasti, predovšetkým s organizáciou školení pre novinárov. Vybrané subjekty budú zodpovedné za realizáciu programu na národnej úrovni vrátane výberu účastníkov, implementácie stratégie rozširovania povedomia o programe a ďalších informačných činností.

Viac..  EÚ by mala zrušiť sankcie voči bývalému jazdcovi F1 Mazepinovi, rozhodol súd

Ponuky musia byť predložené najneskôr do 17.00 hod. SEČ dňa 23. marca 2023. Podrobnejšie informácie o aktuálnej výzve na predloženie ponúk sú k dispozícii na samostatnej webovej stránke.

O mam

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: Potrebujeme zabezpečiť, aby v celej EÚ mali občania prístup k slobodným médiám

Chcete byť v obraze? Prihláste sa na bezplatný odber spravodajstva z EÚ 👉 PRIHLÁSENIE. Akt …

Consent choices