simecka
Michal Šimečka, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2022.

M. Šimečka: Právo vyjadriť sa k zákonom nemôže verejnosti zobrať nikto, kto sa považuje za demokrata

Progresívne Slovensko podporuje výzvu mimovládnych organizácií, ktoré upozorňujú na snahu vlády zásadne obmedziť účasť verejnosti na legislatívnom procese. Týmto vláda prakticky vymazáva obyvateľstvo z tvorby zákonov, tvrdí predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka.

“Je veľké sklamanie, že súčasná vláda podkopáva demokratické princípy a obmedzuje účasť verejnosti na legislatívnom procese. Právo vyjadriť sa k zákonom občanom nikto, kto sa považuje za demokrata, nemôže vziať,” vyhlásil Šimečka.

Europoslanec a podpredseda PS Martin Hojsík poukázal na to, že pripomienkovanie zákonov verejnosťou a zber hromadných pripomienok po novom nebude možné inak, ako cez portál Slov-lex. “Ľudia bez prístupu na internet stratia akúkoľvek možnosť účasti, navyše portál Slov-lex je pre väčšinové obyvateľstvo úplne nevyhovujúci. Je absurdné, že vláda, ktorá nedokázala dať za tri roky do poriadku digitalizáciu Slovenska, chce obmedziť možnosť pripomienkovať zákony iba cez jeden štátny internetový portál,” vysvetlil Hojsík. ”Hoci sa to vláde nemusí páčiť, nestačí vyhrať voľby. Je pre nás tragické vidieť vládu demokratov prijímajúcu opatrenia, ktoré si nedovolil zaviesť ani Robert Fico,” doplnil Hojsík.

Viac..  Lídri EÚ riešia otázku hospodárskej budúcnosti a konkurencieschopnosti Európy

O mam

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices