hajsel
Robert Hajšel, europoslanec /SD/. PHOTO: archív RH

Europoslanec Robert Hajšel žiada Brusel o pomoc pre Banskú Štiavnicu

Slovenský europoslanec Robert Hajšel (SMER-SD) inicioval list poslancov EP adresovaný Komisárke EÚ pre kohéziu a reformy Elisu Ferreirovú s urgentnou žiadosťou o pomoc pri financovaní následkov ničivého požiaru, ktorý včera zachvátil viaceré historické budovy starého centra Banskej Štiavnice.

V liste Hajšel a ďalší europoslanci žiadajú, aby v súčinnosti s kompetentnými orgánmi SR Komisia urgentne preskúmala možnosti využitia existujúcich finančných nástrojov EÚ – ako sú štrukturálne fondy – pri nevyhnutnej následnej obnove zničených historických a kultúrnych pamiatok mesta Banská Štiavnica, ktoré je od roku 1993 zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

“S následkami tak ničivého požiaru, aký včera zažila Banská Štiavnica, nemôže bojovať žiadne mesto samé. Pomôcť mu musí nielen slovenská vláda, ale aj Európska únia.” zdôraznil europoslanec Hajšel, podľa ktorého ide aj o čas, preto začal konať okamžite. O formách možnej pomoci z európskych zdrojov bude osobne v Bruseli rokovať v nasledujúcich dňoch so zástupcami Európskej komisie a Európskeho parlamentu.

Viac..  Ivan Štefanec: Slovenský startup získal 7,5 milióna eur od Európskej rady pre inovácie

K listu sa môžu europoslanci pripojiť do zajtrajšieho rána, kedy Hajšel list odošle komisárke EÚ Ferreirovej.

O red

Odporúčame pozrieť

Robert Hajšel: Do roku 2040 budú musieť domy vykurovať kotlami, ktoré nie sú poháňané fosílnymi palivami

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Energetická …

Consent choices