nevedalova
Katarína Roth Neveďalová, europoslankyňa /SMER-SD, SD/. PHOTO: FB KRN.

Katarína Roth Neveďalová: Minister Budaj zmaril odstránenie skládky chemického odpadu

O skládke v bratislavskej časti Vrakuňa ste už isto počuli. Ale možno neviete, že sa už mohlo pracovať na jej odstránení, nebyť „šikovnosti“ pána ministra.

Petícia občanov, ktorí už 20 rokov nemôžu piť vodu zo studne, lebo sú v nej jedy, presvedčila za minulej vlády Ministerstvo životného prostredia, aby pripravilo projekt, vymyslelo spôsob a našlo peniaze. Viac ako 30 miliónov z eurofondov. Tím expertov pracoval niekoľko rokov na riešení.

A potom prišiel pán minister Budaj a namiesto toho, aby vyplatil pár tisíc EUR za vyvlastnenie pozemkov, aby sa mohlo začať s prácami, celý projekt zrušil.
Všetkých dotknutých tým posunul opäť na začiatok.

Chemický odpad zo sudov presakuje do spodnej vody a cestuje dolu prúdom. Pomaly, ale isto. Priamo tým ohrozuje najväčšiu zásobáreň pitnej vody v strednej Európe – Žitný ostrov.

Viac..  Jozef Mihál podrobne o norme Euro 7: Čo to bude znamenať pre automobilky a pre ľudí

Dnes, keď je voda vzácnou komoditou, by sme si ju mali práveže chrániť. Ale pre pána ministra to asi nie je dosť. Jeho viac zaujíma, ako čo najviac rozšíriť národné parky, ale to čo sa nachádza v zemi pod nimi – to je mu asi jedno.

Už naozaj stačilo takejto nekompetentnosti.

Katarína Roth Neveďalová, europoslankyňa /SMER-SD, SD/.

O red

Odporúčame pozrieť

Katarína Roth Neveďalová: Opozícia znova útočí na Slovensko v Bruseli

Som zvedavá, kedy opozícia pochopí, že treba dávať konštruktívne návrhy a nie iba nenávistne štekať …

Consent choices